Yaşam Alanlarınızın Temizliğini Kolaylaştıracak Tüyolar

Ev temizliğini kolaylaştıracak öneriler.

Ev temizliği gözünüzde büyüyor mu? O zaman temizlik sırasında işinizi kolaylaştıracak tüyolara bakabilirsiniz. 

Derinlemesine Ev Temizliği İçin Kolay Çözümler 

Ev temizliği, bazılarınıza zor geliyor olabilir. Ancak derinlemesine ev temizliği gözüktüğü kadar zor değil. Temizlik sırasında uygulayacağınız bazı yöntemler ile bu işi daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Her yerin parlak ve temiz kalması için uygulanabilecek farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler temizliğinizin daha kısa sürmesini sağlar. Ayrıca her noktanın tamamen temiz kalması için bu tüyolara göz atabilirsiniz. 

Ev içinin temiz olması sağlık ve hijyen açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle ev temizliğinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Temizlik yaparken evdeki tüm yaşam alanlarının en iyi şekilde irdelenmesi gerekir. Evin içerisinde oluşabilecek toz, kir ve inatçı lekeler sağlığınıza zarar verebilir. Özellikle Korona virüs sürecinde ev temizliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Dışarıdan gelebilecek mikroplar evin çeşitli yerlerine yuva yapabilir. Bu nedenle ortak kullanım alanları ve herkesin dokunduğu noktaların mikroplardan arındırılması gerekir. 

Temizlik sonrasında evinizde mis kokuların esebileceği, her yerin parlak ve temiz görüneceği tüyoları uygulayabilirsiniz. Bu tüyoları uygulamak oldukça kolay. Gerekli malzemeleri ve yapılması gereken işlemleri zahmetsiz bir şekilde halledebilirsiniz. 


Derinlemesine Ev Temizliği İçin Kolay Çözümler


Banyolarda Kir İstemiyoruz!

Ev temizliğinde en fazla zaman harcanan yerler arasında banyolar yer almaktadır. Banyo temizliği dikkat ve sürekli ovalama gerektirdiği için pek çok kişinin çekindiği bir yerdir. Ancak bazı yöntemler ile kısa ve etkili bir şekilde banyonuzdaki her noktayı derinlemesine temizleyebilirsiniz. Banyoda en fazla zahmetin çekildiği yer seramiklerdir. Seramiklerin kolay bir şekilde temizlenebilmesi için limon yağına başvurabilirsiniz. Limon yağı seramiklerin dakikalar içerisinde temizlenmesini ve sonradan oluşabilecek lekelere karşı dayanıklı hale gelmesini sağlar. 

Banyoda duş başlıkları ve muslukların temizlenmesi için sirkeden yardım alabilirsiniz. Musluk ve duş aparatlarının üzerine sirke dökün. Sonra temizlik malzemeleriyle sürtmeye başlayın. Sirkenin sahip olduğu bileşenler musluk ve aparatların kolayca temizlenmesine ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur. 

Banyoda duvar ve fayansları silmeden önce su tutun. Islanan yerleri temizlemeye başlayabilirsiniz. Kesin sonuç almak için ıslanan yerlerin kurumasına dikkat edin. 

Banyolarda Kir İstemiyoruz!


Camlarınızı Kolayca Parlatın

Camlar üzerinde oluşan inatçı leke ve izlerden kurtulmak oldukça kolay. Temizlik sırasında cam yüzeyine zarar gelmemesi için bulaşık teli ve süngerinden uzak durun. Orlon bez üzerine deterjanı sürün ve lekeleri temizleyin. Bu sayede cama zarar vermeden temizlik yapabilirsiniz. Durulama sırasında da yine yumuşak malzemelerin kullanılmasına özen gösterin. Camınızın kuruduktan sonra parlak bir yapı kazanması için sirkeyi deneyebilirsiniz. Durulama yaparken gazete kağıdına sirke dökün ve silin. Camın anında parladığını göreceksiniz. 

Bunların yanında cam ve pencere temizliğinde tuz da kullanabilirsiniz. Silmek için kullandığınız temizlik suyuna az miktarda tuz ekleyin. Tuz cam yüzeyinin temizlenmesine ve parlak olmasına katkı sağlar. 

Fayansları Parlatın 

Banyo ve mutfağınızda fayans yüzeyler varsa bu yöntemle kısa sürede temizlik yapabilirsiniz. fayansların en iyi şekilde temizlenmesi için buhardan yardım alın. Temizliğe başlamadan önce musluğun sıcak suyunu açın. Ortamdaki tüm yüzeylerin buhar ile temasa geçmesine dikkat edin. Buhar fayans yüzeylerdeki kir ve lekeleri yumuşatır. Böylece inatçı lekeler daha kolay bir şekilde temizlenebilir. Temizlik sırasında mikroplara karşı etkili çözücüleri kullanın. Hem buhar hem de bu ürünler fayansların tamamen temizlenmesine katkı sağlar. Ayrıca temizlik sırasında kapıyı biraz açık tutun. Çözücüleri koklamak sağlığınıza zarar verebilir. 

Fayansları Parlatın


Ahşap Yüzeylere Etkili Çözümler 

Evin zeminindeki ahşap parkeler şık ve kullanışlı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Ahşap parkelerin en büyük düşmanı sudur. Ahşap temizliğinde çok fazla su kullanmamaya dikkat edin. Temizlik suyu ve deterjanlar ahşap parkedeki inatçı lekeleri temizlemede etkili olmayabilir. Bu nedenle yine sirkeyi kullanabilirsiniz. Zeminin silinmesi için hazırladığınız suya birkaç damla sirke katın. Sirke silme suyuna karışır ve inatçı lekelerin ortadan kalkmasını sağlar. Ayrıca ahşap zeminin parlaması için de sirkeyi kullanabilirsiniz.  

Mutfağın En Büyük Düşmanı Yağlar 

Mutfak yemek yapılan ve fazla zaman harcanan yerlerden biridir. Bu nedenle mutfakların da tamamen temizlenmesi gerekir. Mutfakta özenle temizlenmesi gereken pek çok nokta bulunur. Mutfakta öncelikle yağ ile en fazla temasa geçen yer temizlenmeli. Ocak yemek yapıldığı yüzeyinde yağ biriktiren bir yerdir. Bu yağlardan kurtulmak normal yollarla zor olabilir. Ancak ocağın parçalarını temizlemek için amonyak kullanmak için oldukça pratiktir. Ocaktaki parçaları kilitli torbalara koyun ve az miktarda amonyak dökerek ağzını kapatın. 12 saate yakın bekledikten sonra süngerle temizleyin ve durulayın. Bu işlem ocaktaki bütün parçaların tertemiz olmasını sağlar. 

Ankastre temizliğinde yeni yöntemler deneyebilirsiniz. Mutfaktaki fırının temizliği için temizleyici sprey sıkın. Sprey sıktığınız parçaları bir süre beklettikten sonra silin. Temizlik için fırındaki parçaların torba içerisinde spreyli bir şekilde bir gece beklemesi yeterli. Sonrasında parlak ve temiz olduğunu göreceksiniz. Mikrodalga fırın için limon kullanabilirsiniz. Yarım limonu sıkın ve mikrodalgadaki tabağa yayın. 3 dakika kadar çalıştırın. Limon içerideki tüm parçaları derinlemesine temizleyecektir.

Mutfağın En Büyük Düşmanı Yağlar


Beyaz Eşyalarda Parlaklık 

Bulaşık makinesinin kenardaki lastiklerinin ve iç temizliği için fırçaları kullanabilirsiniz. Makinenin içinin tamamen temizlenmesi için bir bardak sirke ve suyu sprey şişesine koyun. Sonrasında iç kısımdaki her tere sıkın. Makineyi en yüksek derecede çalıştırın ve bittikten sonra güzelce havalandırın. 

Örtü ve Tüller Beyaz Kalmalı

Beyaz örtü ve tülleri yıkarken en fazla karşılaşın sorun makinenin içerisindeki klorlu sudur. Klorlu su çarşaflarda istenmeyen lekeler bırakabilir. Perde, tül, çarşafların beyazlaşması için oksijen etkili çamaşır sularını kullanmalısınız. Ayrıca kumaşlara zarar gelmemesi için sıkma yapmamanız gerekir. Sıkma yerine sadece asın. Ayrıca çamaşır makinesinin klordan arınması için de etkili deterjanlarla düzenli olarak içi boşken çalıştırın.  

Ev Temizliği Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Ev Temizliği Hizmet Verenler

Paşam.temizlik

Paşam.temizlik

5.0 13 Yorum
26 Kişi Seçti Ankara / Mamak

33 yaşındayım 3cocuk annesiyim 10 yıldır bu sektörde yıl işimi tizlikle yapar teslim ederim ...

Profil Görüntüle
ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

4.6 31 Yorum
130 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü

FİRMAMIZ 2004 YILINDA KURULMUŞ OLUP AVRUPA YAKASI VE ANADOLU YAKASI DAHİL 9000 İN ÜSTÜNDE PERS...

Profil Görüntüle
Şükriye Sunar

Şükriye Sunar

5.0 5 Yorum
15 Kişi Seçti İstanbul / Bahçelievler

Temizlik iscisiyim garantili ev temizligi gecmisim var Hijyen benim icin onemlidir Yaptiginiz ve y...

Profil Görüntüle
Aysel Toprakci

Aysel Toprakci

5.0 5 Yorum
22 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze

Ev temizligi cam ve ofis temizligi

Profil Görüntüle
Merve Can

Merve Can

4.6 9 Yorum
39 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

İsteyerek yapılan işler elbette tertemiz biter..

Profil Görüntüle
Selim Salim

Selim Salim

5.0 3 Yorum
4 Kişi Seçti İstanbul / Bayrampaşa

Kaliteli ev temizliği hizmeti veriyoruz. Yaklaşık 5 senedir firma olarak hizmet vermekteyiz.

Profil Görüntüle
Hediye Ertük

Hediye Ertük

3.9 7 Yorum
30 Kişi Seçti İzmir / Konak
Profil Görüntüle
Gulperi Yucelay

Gulperi Yucelay

5.0 2 Yorum
2 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit
Profil Görüntüle
Fatma sayın

Fatma sayın

3.4 5 Yorum
7 Kişi Seçti İstanbul / Avcılar
Profil Görüntüle
Fahriye Kalbur

Fahriye Kalbur

3.7 3 Yorum
5 Kişi Seçti İstanbul / Büyükçekmece
Profil Görüntüle
Gonca Özcan

Gonca Özcan

3.7 3 Yorum
10 Kişi Seçti Antalya / Alanya

ALANYA VE ÇEVRESİ EV, OFİS VİLLA İNŞAAT SONRASI TEMİZLİĞİNİZ BÜYÜK BİR TİTİZLİK ve ...

Profil Görüntüle
Duygu Acar

Duygu Acar

5.0 1 Yorum
3 Kişi Seçti İstanbul / Tuzla

Merhabalar efendim ben buraya daha yeni katılıyorum hizmet veren olarak herkese iyi günler dileri...

Profil Görüntüle
Tugba Avşar

Tugba Avşar

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Isparta / Merkez

Temiz iş yaparım güvenli ve kaliteli tercihinizi kullanabilirsiniz yardımcı olurum

Profil Görüntüle
Alp Temizlik

Alp Temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Malatya / Battalgazi
Profil Görüntüle
Gaye Ta.

Gaye Ta.

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Antalya / Kepez
Profil Görüntüle
AJANS TEMİZLİK

AJANS TEMİZLİK

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Kars / Merkez

Ev temizliği, bina temizliği, ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, koltuk yıkama, kurum ve...

Profil Görüntüle
Sevda Tunç

Sevda Tunç

5.0 1 Yorum
10 Kişi Seçti İstanbul / Çekmeköy

Merhaba ben 4 yıldır bu sektördeyim temizlik içinde bana güvene bilirsiniz

Profil Görüntüle
Meva temizlik

Meva temizlik

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Mersin / Erdemli

BAY BAYAN CALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA SİZ DEGERLİ MÜSTERİLERİMİZİN İSTEKLERİ DOGRULTUSUNDA T...

Profil Görüntüle
Yusuf Yılmaz

Yusuf Yılmaz

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti İstanbul / Sarıyer

15 yıllık tecrübe ile kaliteli hizmet

Profil Görüntüle
Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Tekirdağ / Süleymanpaşa
Profil Görüntüle
Mis temizlik

Mis temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Aksaray / Ortaköy
Profil Görüntüle

Ev Temizliği Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.