Perdelerinizi Nasıl Temizliyorsunuz?

Perde temizliğine dair ipuçları yazımızda mevcut.

Perde Temizliğine Dair Her şey


Perde Temizliğine Dair Her şey 

Perdeler temiz değilse bir ev temiz değildir! Evin temizliğinin kanıtı olan bembeyaz perdeler için ev kadınlarının yapmayacağı şey yoktur. Perde temizliği, genel ev temizliği içerisinde en zor kısımdır. Çünkü hem yıkanması hem de yıkandıktan sonra asılması zaman almaktadır. Bir de eğer perdeler sigara dumanı, soba isi gibi faktörlere maruz kalıyorsa daha sık yıkanması gerekmektedir. Perde yıkamak özveri işidir diyor ve perde yıkama konusunda işinizi kolaylaştıracak bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz…

Bembeyaz Perdeler İçin Yapılabilecekler 

Rengi değişmiş, tozlanmış ve eskimiş bir görüntüye sahip perdelerinizin tertemiz olması için yapabileceğiniz birçok şey vardır. Pahalı ve ağır kimyasal içeren deterjanların yerine her evde bulunan kolay malzemelerle doğal temizleme ürünleri yapabilirsiniz. Bahar aylarının yaklaştığı bu günlerde yapacağınız perde temizleme işlemleriniz için bu ürünleri mutlaka denemelisiniz. 

Tertemiz Perdeler İçin Toz Şeker Mucizesi 

Perdelerin yıkanma işleminde elbette ki çamaşır makinesi kullanılmaktadır. Perdenin kirlilik durumuna göre makinede bir veya iki kez yıkanabilmektedir. Ancak bazen ne kadar yıkanırsa yıkansın istenilen beyazlığa ulaşılamayabilir. Bunun için size önerimiz, evlerin olmazsa olmaz temel gıda ürünü toz şekeri perde yıkamada kullanmak! Perdelerinizi çamaşır makinesinde yıkarken iki yemek kaşığı tepeleme dolu toz şekeri makinenin içine eklerseniz, bembeyaz perdelere kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Her Derde Deva Sirkenin Perde Temizliğinde Kullanımı 

Temizlik dendi mi sirkenin önemi artık herkes tarafından kabul edilmiştir. Ev temizliği, çamaşır, bulaşık gibi diğer temizlik işlemlerinde sirke mutlaka kullanılmaktadır. Perde temizliğinde de sirkenin gücünden yararlanabilirsiniz. Yine çamaşır makinesinde yıkama esnasında deterjan gözüne koyacağınız bir ölçü sirke, perdelerinizde mucize yaratacaktır. Sirke perdelerin bembeyaz olmasını sağlarken dokusunun da yumuşacık olmasına vesile olacaktır. 

Perde Temizliğinde Kesin Çözüm 

Perdelerin temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer doğal ürün, kaya tuzudur. Ancak kaya tuzu kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Öncelikle makine yıkması sırasında bu ürünü kullanmamalısınız. Yıkanacak perdeler su ve kaya tuzu dolu bir kovada bir gece bekletilmelidir. Bir perde için yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar kaya tuzu suya eklenmelidir. Tül bir gece boyunca bu şekilde bekletildikten sonra çamaşır makinesinde normal yıkama yapılmalıdır. Biraz zaman alıcı bir yöntem olarak görülse de perdeleriniz bu işlemden sonra tüm kirlerinden arınmış olacaktır. 

Perde Beyazlığına Yeni Bir Yöntem 

Son zamanlarda perde yıkama konusunda bulaşık makinesi deterjan tableti oldukça rağbet gören bir yöntemdir. Çoğu insan bulaşık makinesi tabletinin perde temizliğinde kullanıldığını duyduğu zaman şaşırmakta ve inanmamaktadır. Ancak bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Sonucu gördüğünüzde perdelerinizin beyazlığı karşısında gözleriniz kamaşacak! Ayrıca bu işlem sayesinde perdelerinizi makine de sadece bir kere yıkamanız yeterli olacaktır. 

Eskimeyen Beyazlatma Yöntemi Karbonat 

Her evde bulunan, beyazlatma deyince ilk akla gelen ürün karbonat, perde temizliğinde de ilk sırada yer almaktadır. Basit bir yöntem olarak perdelerin yıkanmasında kullanabilirsiniz. Perdelerinizi makinede yıkarken deterjan gözüne iki kaşık karbonat koymanız, daha beyaz perdeler için yeterli olacaktır. Dilerseniz karbonatı deterjan bölümü yerine direk perdenin üzerine dökerek de yıkayabilirsiniz. 

Perdelerin Çamaşır Makinede Yıkanması 

Tül perdeleri çamaşır makinesinde yıkarken yüksek dereceleri kullanmamalısınız. Ilık suda yıkanan perdeler hem bozulmaz hem de daha beyaz olur. 30-40 derece makinede yıkamak idealdir. Ayrıca 400 devirden fazla sıkma işlemi yapılmamalıdır. Eğer çok fazla sıktırırsanız perdeleriniz buruşacak ve kısa sürede de bozulacaktır. Sıktırma yapmadan aldığınız perdelerinize hemen ılık bir ütüleme işlemi uygulayarak pencereye asabilirsiniz. 

Perde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Perdelerinizi yıkarken verimli sonuçlar alabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bunlardan biri, makinede aynı anda çok sayıda perde yıkamamaktır. Evinizdeki tüm odaların perdelerini aynı anda yıkamak, kirlerden arınma konusunda yetersiz kalacaktır. Bu nedenle makineyi dolduracak kadar perde yıkamak doğru değildir. Ayrıca bu yıkama işlemi fazla deterjan harcamanıza da neden olacaktır. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise perde ile başka kıyafetler yıkanmamasıdır. Kıyafetler perdelerinizle aynı renk tonuna sahip olsa da perdelerinizin dokusuna zarar vermekte ve kirlerinden de arınmasını engellemektedir. 

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır? 

Günümüzde en çok tercih edilen perde olan stor perdelerin temizliği için yıkama işlemi çok fazla önerilmemektedir. Onun yerine elektrik süpürgesinin fırça ucu ile tozlarından arındırılması sağlanmaktadır. Eğer stor perdenin kumaşı polyester ise o zaman yıkama yapılabilir. Bunun için perdenin alındığı yerden bilgi alınmalıdır. Aksi halde bilmeden yapılan yıkamalar stor perdenin ömrünü kısaltmaktadır. 

Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Jaluzi perdelere yapıldıkları malzemeye göre temizlik işlemi uygulanmaktadır. Ahşap jaluzi perdeler için kaz tüyü ve fiber optik bezlerle sadece toz alma işlemi yapılmalıdır. Eğer yağlı bir tabaka oluşmuşsa nemli bir bezle silinebilir. Alüminyum ve plastik jaluzi temizliğinde yine sadece toz alma işlemi uygulanabilir. Ancak detaylı bir temizlik yapılmak isteniyorsa köpüklü su ile yıkama yapılabilmektedir. 

Tül Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

En çok tercih edilen perde çeşidi olan tül perdelerin yıkanması da kumaşın cinsine göre değişmektedir. Viskon, şifon, tafta gibi kumaş türlerine farklı yıkama işlemleri uygulanmaktadır. Perde yıkamak için ideal yıkama derecesi 30 ve 40 derecedir. Ancak çamaşır makinenizin yıkamasına güvenmiyorsanız yıkama hizmeti veren bir firmayla anlaşabilirsiniz. 

Katlamalı Perde Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir mekanizma ile hazırlanmış olan katlamalı perde temizliği biraz teferrüat gerektirebilmektedir. Tül veya kumaştan yapılmış katlamalı perdelerin yıkanma yöntemleri de değişmektedir. Bu nedenle detaylı bilgi sahibi olarak yıkama ve temizleme yapılmalıdır. Katlamalı perdeler için eğer mekanizmayı kullanmayı bilmiyorsanız perdecinizden yardım alabilirsiniz. Genel olarak perdeler makinede 30 derece de yıkanmaktadır.

Perde Yıkama Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Perde Yıkama Hizmet Verenler

Paşam.temizlik

Paşam.temizlik

5.0 13 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Mamak

33 yaşındayım 3cocuk annesiyim 10 yıldır bu sektörde yıl işimi tizlikle yapar teslim ederim ...

Profil Görüntüle
ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

4.6 31 Yorum
2 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü

FİRMAMIZ 2004 YILINDA KURULMUŞ OLUP AVRUPA YAKASI VE ANADOLU YAKASI DAHİL 9000 İN ÜSTÜNDE PERS...

Profil Görüntüle
Aysel Toprakci

Aysel Toprakci

5.0 5 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze

Ev temizligi cam ve ofis temizligi

Profil Görüntüle
Merve Can

Merve Can

4.6 9 Yorum
1 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

İsteyerek yapılan işler elbette tertemiz biter..

Profil Görüntüle
Fatma sayın

Fatma sayın

3.4 5 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Avcılar
Profil Görüntüle
Gonca Özcan

Gonca Özcan

3.7 3 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Alanya

ALANYA VE ÇEVRESİ EV, OFİS VİLLA İNŞAAT SONRASI TEMİZLİĞİNİZ BÜYÜK BİR TİTİZLİK ve ...

Profil Görüntüle
Serkan Pekdemir

Serkan Pekdemir

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Bayrampaşa

15 yillik tecrübe ile her türlü temizlik işleriniz itina ile yapılır.

Profil Görüntüle
Deniz Halı yıkama

Deniz Halı yıkama

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Kepez

www.antalyakoltukyikama. net

Profil Görüntüle
DENİZLİ DERİN HALI YIKAMA

DENİZLİ DERİN HALI YIKAMA

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Denizli / Pamukkale
Profil Görüntüle
Mis temizlik

Mis temizlik

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Aksaray / Ortaköy
Profil Görüntüle
Yusuf Yılmaz

Yusuf Yılmaz

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Sarıyer

15 yıllık tecrübe ile kaliteli hizmet

Profil Görüntüle
Tuncay Kiren

Tuncay Kiren

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Yenimahalle
Profil Görüntüle
Erse halı yıkama

Erse halı yıkama

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / Kartepe

Makina halısı :10 Shaggy halısı:12 Yün ve bambu :14 Sakarya ve Kocaeli Bölgesine hizmet ve...

Profil Görüntüle
Alp Temizlik

Alp Temizlik

5.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Malatya / Battalgazi
Profil Görüntüle
Zeynep Özbek

Zeynep Özbek

1.4 5 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Altındağ
Profil Görüntüle
Etem Turan

Etem Turan

1.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Aydın / Buharkent
Profil Görüntüle
hayriye türk

hayriye türk

1.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Sakarya / Serdivan
Profil Görüntüle
Adana murat temizlik

Adana murat temizlik

1.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Adana / Yüreğir
Profil Görüntüle
Hasan Aktekin

Hasan Aktekin

1.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti Konya / Selçuklu
Profil Görüntüle
Elif Karay

Elif Karay

1.0 1 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Kadıköy
Profil Görüntüle
Muhammet Demirci

Muhammet Demirci

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Tokat / Reşadiye
Profil Görüntüle

Perde Yıkama Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.