Ofis Temizliğini Kolaylaştıracak Öneriler

Ofis temizliği yaparken yükünüzü hafifletecek öneriler.


Ofis Temizliğini Kolaylaştıracak Öneriler


Temiz ve düzenli bir ofis ortamı, firma ve işletme hakkında ilk intibayı oluşturur. Bu nedenle işletmeler ve firmalar için ofislerin temizliği, hem çalışanların hem de gelen müşterilerin sağlığı ve güvenilirliği için oldukça önemlidir. Ofisler çok sayıda insanın bir arada çalıştığı ve zaman geçirdiği mekanlardır. Hijyenik ve temiz bir ofis ortamında çalışmak sadece fiziksel olarak rahat hissetmeyi değil, çalışanların motivasyonunu da arttıracağı için zihinsel bir huzur da sağlamaktadır. Evde geçirdiğimiz vakitten daha fazlasını geçirdiğimiz ofislerin temizliğini kolaylaştıracak bazı önerileri bu yazımızda bulabilirsiniz…

Temizlik Kurallarını Uygulayın 

Ofis ortamı, geniş ve fazla eşya barındırmadığı için temizleme işlemlerinde bazı kurallara uymak zamandan tasarruf etmeyi sağlayacaktır. Bu kurallar, sağdan sola, yukarıdan aşağıya ve temizden kirliye doğru temizlemektir. Belirli bir düzen içerisinde yapmayı sağlayan bu kurallar sayesinde temizlik işlemi çok kısa sürede bitmektedir. 

Çöp Kutularının Boşaltılması 

Temizliğe ilk önce çöp kutularının boşaltılması ile başlanmalıdır. Ofis içerisinde çöp kovalarında biriken çöpler dikkatli bir şekilde atılmalıdır. Poşetlerde delik olmaması, poşetlerden sıvı sızmaması için dikkatli davranılmalıdır. Biriken çöpler böcek ve haşerelerin oluşumuna neden olacağı için çöp kutularının düzenli boşaltılmasına dikkat edilmelidir. Gün içerisinde de çöp torbalarının yenilenmesi gün sonundaki temizliğe kolaylık sağlayacaktır.

Ofis Masalarının Temizliği 

Ofislerin en temel eşyaları, masalardır. Ofis masalarının temiz olması, tüm ofis temizliğini göstereceği için ayrı bir özen gösterilmelidir. Masa temizliği sağdan sola doğru yapılmalıdır. Masa üzerinde bulunan elektronik cihazlar kuru bezle temizlenmeli, altlarının tozları da silinmelidir. Telefon, bilgisayar gibi sık temas edilen elektronik yüzeyler ayrı temizlik ürünleriyle temizlenmelidir. Silme işleminin ardından mutlaka kuru bezle de silinmelidir. 

Ofis Masalarının Temizliği


Aydınlatmaların Temizliği 

Ofis içerisinde bulunan aydınlatma armatürleri mutlaka silinmelidir. Ortamdaki tozları toplayan aydınlatmalar düzenli olarak temizlendiğinde ortamın ışık kalitesini bozmayacaktır. Doğru temizlik malzemeleri ile aydınlatmaların temizliği yapılmalıdır. 

Ofislerin Zemin Temizliği 

Ofislerin zemin yüzeyleri, halı ve sert olarak değişmektedir. Halı zeminlerin temizliğinde vakumlama işlemi uygulanmaktadır. Çok fazla kirlenen yürüme yolları özellikle vakumlanmaktadır. Sert zeminlerde ise önce kuru paspas yapılmaktadır. Daha sonra ıslak paspasla temizlenip tekrar kuru paspaslama ile leke oluşumu engellenmektedir. 

Temizlik İçin Kullanılan Malzemelerin Kalitesi

Ofis temizliğinde kullanılan malzemelerin kalitesi, hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sağlıklı ve temiz bir ofis ortamı için iyi kalitede dezenfektan ürünleri kullanılmalıdır. Malzeme seçiminde ağır kimyasallar içeren temizlik ürünleri yerine etkili ve kullanım yerine uygun malzemeler tercih edilmelidir. 

Temizlik Sonrası Genel Kontrol 

Ofis temizliği bittikten sonra mutlaka kontrol edilmelidir. Temizliğin en önemli adımı olan kontrol ile temizlik ile ilgili varsa eksiklikler giderilebilmektedir. Bu son işlem de temizliğin doğru yapılıp yapılmadığı, açık kapı, pencere olup olmadığı ve deterjan kalıntısı kalıp kalmadığı kontrol edilir ve temizlik tamamlanır. 

Ofis Temizliği Ne Kadar Süre ile Yapılmalıdır?


Ofis Temizliği Ne Kadar Süre İle Yapılmalıdır? 

Ofislerin temizlik sıklığı bir dizi faktöre bağlı olarak değişmektedir. Çalışan kişi sayısı, temizlenecek eşyaların sayısı ve yapısı ile yüzey genişliği gibi birçok değişkene göre farklılaşmaktadır. Bu değişkenlere göre ofis temizlik planı hazırlanır, günlük, aylık ve yıllık olarak temizlik istenebilir. Profesyonel bir ofis temizlik hizmeti almak içinse kaliteli bir firmayla çalışmak öncelik olmalıdır. 

Ofis Temizliğinde Olası Kazalara Karşı Dikkatli Olunmalıdır 

Ofis temizliği sırasında karşılaşılabilecek iş kazaları oldukça tehlikeli olabilmektedir. Ofiste bulunan eşyaların durumuna göre temizliğine dikkat edilmelidir. Elektrik kabloları, elektronik cihazlar gibi hassas aletlerin temizliğinde elektriğin sistemlere verilmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Eğer sistemlerden elektrik hiç kesilmiyorsa da temizlik yaparken kabloları çok detaylı silmemek gerekir. Ayrıca zeminleri silme işlemi sonrasında kayma ve sakatlanma yaşanmaması için hemen kurulama yapılmalı veya silinen yüzey işaretlerle kapatılarak bir süre geçiş yasaklanmalıdır. Hem çalışanların hem de temizlik ekibinin güvenliği için önlemler ve güvenlik tedbirleri önceden alınmalıdır. 

Ofis Temizliğinin İçeriği 

Ofis temizliği birden çok temizlik alanını kapsamaktadır. Genel ofis içi temizliğinin yanında cam, asansör ve halı yıkama hizmetleri de verilmektedir. Bu hizmetin ne kadar süreyle alınacağı planlamak düzenlenmelidir. Genellikle büyük çaplı temizlik işlemleri ayda bir veya üç ayda bir yapılmaktadır. 

Akşam Ofis Temizleme İşlemi 

Genellikle açık mekan çalışan ofisler için tercih edilen bir temizlik işlemidir. Her akşam rutin temizlik yapılmakta ve ortam düzeltilmektedir. Çöplerin boşaltılması, masa ve sandalyelerin düzeltilmesi ve silinmesi, zeminin paspaslanması gibi işler yapılmaktadır. Bu işlemler için görevli olan çalışanlar çizelge üzerinden yaptıkları işleri takip etmekte ve imzalamaktadır. 

Hafta sonu Yapılan Ofis Temizliği 

Orta çaplı ofis temizleme işlemleri genellikle hafta sonları yapılmaktadır. İki gün boyunca çalışanların tatilde olması da fırsat bilinerek halı yıkama, tüm elektronik eşyaların silme ve dezenfeksiyonu gibi işlemler uygulanmaktadır. Hafta sonu temizliğinde çok sayıda temizlik çalışanı çalışmaktadır. 

Aylık Ofis Temizliği 

Tam teşekküllü bir ofis temizliği genellikle aylık yapılmaktadır. Camların silinmesi, tüm yapının temizlenmesi ve dezenfeksiyonu bu günde yapılmaktadır. Özellikle bulaşıcı hastalıkların bulaşmasının önlenmesi için aylık dezenfektan temizliği mutlaka uygulanmalıdır.

Ofis Temizlik Hizmeti Veren Firmalar

Ofis Temizlik Hizmeti Veren Firmalar 

Büyük işletme ve şirketler ofis temizliğinde güvenilir temizlik firmalarıyla çalışmayı tercih etmektedirler. Bunun nedeni hem maliyetinin az olması hem de hijyen gibi bir konuyu profesyonel kişilerce yapılmasının istenmesidir. Firma seçiminde bulunurken önceden araştırma yapmak ve firmanın sahip olduğu referans ile belgeleri incelemek gereklidir. Kaliteli hizmet anlayışıyla hareket eden firmalar, sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. Temizlik için firmalar metrekare üzerinden fiyatlandırma yapmaktadır. Doğru ofis temizleme hizmeti alabilmek için firmalar arasında karşılaştırma yapmak, bu hizmeti almış olan başka müşterilerin firma hakkındaki yorum ve düşüncelerini okumak gereklidir. 

Ofis Temizliği Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Ofis Temizliği Hizmet Verenler

Paşam.temizlik

Paşam.temizlik

5.0 13 Yorum
26 Kişi Seçti Ankara / Mamak

33 yaşındayım 3cocuk annesiyim 10 yıldır bu sektörde yıl işimi tizlikle yapar teslim ederim ...

Profil Görüntüle
ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

4.6 31 Yorum
130 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü

FİRMAMIZ 2004 YILINDA KURULMUŞ OLUP AVRUPA YAKASI VE ANADOLU YAKASI DAHİL 9000 İN ÜSTÜNDE PERS...

Profil Görüntüle
Aysel Toprakci

Aysel Toprakci

5.0 5 Yorum
22 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze

Ev temizligi cam ve ofis temizligi

Profil Görüntüle
Merve Can

Merve Can

4.6 9 Yorum
39 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

İsteyerek yapılan işler elbette tertemiz biter..

Profil Görüntüle
Hediye Ertük

Hediye Ertük

3.9 7 Yorum
30 Kişi Seçti İzmir / Konak
Profil Görüntüle
Fatma sayın

Fatma sayın

3.4 5 Yorum
7 Kişi Seçti İstanbul / Avcılar
Profil Görüntüle
Gonca Özcan

Gonca Özcan

3.7 3 Yorum
10 Kişi Seçti Antalya / Alanya

ALANYA VE ÇEVRESİ EV, OFİS VİLLA İNŞAAT SONRASI TEMİZLİĞİNİZ BÜYÜK BİR TİTİZLİK ve ...

Profil Görüntüle
Hiperbolik

Hiperbolik

4.0 2 Yorum
3 Kişi Seçti Bursa / Osmangazi
Profil Görüntüle
ESANS KOLTUK YIKAMA

ESANS KOLTUK YIKAMA

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Amasya / Merkez

Koltuk yıkamanın ciddi bir iş olduğunu, Koltuklarınızın sizin için ne kadar değerli olduğu...

Profil Görüntüle
Tugba Avşar

Tugba Avşar

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Isparta / Merkez

Temiz iş yaparım güvenli ve kaliteli tercihinizi kullanabilirsiniz yardımcı olurum

Profil Görüntüle
Alp Temizlik

Alp Temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Malatya / Battalgazi
Profil Görüntüle
Dekorenk Temizlik

Dekorenk Temizlik

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Mersin / Yenişehir
Profil Görüntüle
AJANS TEMİZLİK

AJANS TEMİZLİK

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Kars / Merkez

Ev temizliği, bina temizliği, ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, koltuk yıkama, kurum ve...

Profil Görüntüle
Sevda Tunç

Sevda Tunç

5.0 1 Yorum
10 Kişi Seçti İstanbul / Çekmeköy

Merhaba ben 4 yıldır bu sektördeyim temizlik içinde bana güvene bilirsiniz

Profil Görüntüle
Meva temizlik

Meva temizlik

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Mersin / Erdemli

BAY BAYAN CALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA SİZ DEGERLİ MÜSTERİLERİMİZİN İSTEKLERİ DOGRULTUSUNDA T...

Profil Görüntüle
Mert Özgür

Mert Özgür

5.0 1 Yorum
3 Kişi Seçti İstanbul / Bahçelievler

YERİNDE KOLTUK YATAK HALI YIKAMA VE OFİS TEMİZLİĞİ PROFESYONEL OLARAK SANAYİ TİPİ MAKİNA ...

Profil Görüntüle
Yusuf Yılmaz

Yusuf Yılmaz

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti İstanbul / Sarıyer

15 yıllık tecrübe ile kaliteli hizmet

Profil Görüntüle
Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Tekirdağ / Süleymanpaşa
Profil Görüntüle
Mis temizlik

Mis temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Aksaray / Ortaköy
Profil Görüntüle
Tuncay Kiren

Tuncay Kiren

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Ankara / Yenimahalle
Profil Görüntüle
Şanlıurfa Koltuk Yıkama

Şanlıurfa Koltuk Yıkama

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Şanlıurfa / Karaköprü

Derman Koltuk Yıkama (Buharlı Koltuk Yıkama) 2010 Yılından Bugüne Şanlıurfa da Faaliyet Gös...

Profil Görüntüle

Ofis Temizliği Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.