Ev Temizliğinde İşinizi Kolaylaştıracak 15 Öneri!

Ev temizliği oldukça yorucu ve vakit alan bir işlemdir. Temizlik yaparken vakit tasarrufu yapabileceğiniz önemli tüyorlar bu yazımızda.

Temizlik konusunda kişisel hijyenden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli yerin evlerimiz olduğu inkar edilemez. Evlerimizi temizlemek yalnızca hijyeni değil, eşyalarımızın bakımını da sağlıyor. Eşya alırken davrandığımız titizliği, onların bakımı için de gösterirsek, uzun yıllar kullanmayı garantilemiş oluruz. Sizler için birkaç püf noktası hazırladık. Hazırsanız başlıyoruz!

Ev Temizliğinde İşinizi Kolaylaştıracak 15 Öneri

Her derde deva sirke ve karbonat


Her Yerde  Her Derde Deva: Sirke ve Karbonat

Hazırladığınız pizzayı pişirmek için fırının kapağını açtınız bir de baktınız ki: bozuk bir yemek kokusu. Muhtemelen geçen hafta fırında tavuk yaptınız ve tepside biraz yağ lekeleri kaldı, fırını zaten uzun süredir silmediniz... Kokuların oluşmasına sebep olan şeyler yağ lekeleri gibi görme şansımız yok ama bilmeliyiz ki koku kaynakları bakteriler. Bu durumdan nasıl kurtulmanız gerektiği ise çok basit. Her derde deva, biraz sirke biraz karbonat. İlk adımımız 1 çay bardağı beyaz sirke, 2 bardak ılık su ve birkaç kaşık karbonatı birleştirmeniz ve sonrasında boş bir sprey şişesine doldurmak olacak. Ardından karışımı fırına sıkın ve yarım saat bekletip silin. İsterseniz işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Hem yağ lekeleri hem de koku için iyi bir çözüm yolu.


Lavabo Temizleme


Sararmış Lavabo İstemiyoruz!

Lavabonuzu ortalama 48 saatte bir temizlemezseniz sararacağını biliyor muydunuz? Belki de iş işten geçti, çoktan sarardı bile. Hiç korkmayın ve elinize sabun ve sıcak su alın. Lavabolar evimizin en pis yerlerindendir, bu malzemeler hem temizliği hem de görüntüyü toparlayacak. Önce güzelce lavaboyu temizleyin, deliklerinde katı herhangi bir madde kalmadığından emin olun. Arkasından sabunlu sıcak su karışımıyla lavaboyu ovun ve biraz bekleyin. Bu kısa bekleyişten sonra yarım limon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı suyu karıştırın ve lavabonuzun her yerine dökün. Limonun beyazlaştırma tuzunda parlatma özelliği olduğunu unutmayın. Yarım saat bekleyip son bir durulama işlemi yapın ve yepyeni lavabonuzla tanışın.


Kapı Kollarını Temizleme


Göründüğü Kadar Masum Olamayabilir: Kapı Kulpları

Ellerimizle her yere temas ediyoruz ve en sonunda gelip kapı kulplarına dokunuyoruz. Aman temizliğini ihmal etmeyin, Haftada 1 kez 2 yemek kaşığı zeytinyağı, karbonat ve 1 çay bardağı sirkeyi karıştırıp güzelce kapı kulplarını silin. Yalnızca kapı kulpları değil metal lavabo başlıkları için de bu karışımdan yararlanabilirsiniz.


Tencere Yıkama


Çaydanlıklarınız, Tencereleriniz Ayna Gibi Olsun

Sık kullanımdan ve sulardaki kireçlerden kararan, deforme olan çelik çaydanlık ve tencereleriniz için muhteşem ve doğal bir karışım: sirke ve tuz. İki maddeyi karıştırıp eşyalarınızı ovun ve sonrasında durulayın. Hem temiz hem parlak olacak, bu ikilinin üstesinden gelemeyeceği çok az leke var. 

Pencerelerinizde Tatlı Bir Aydınlık: Toz Şeker!

Tüllerinizi en kaliteli deterjanlarla yıkıyorsunuz ama eski beyazlığı yok değil mi? Çözümü çok basit, yıkama suyunuza birkaç kaşık toz şeker ekleyin ve farkın tadını çıkarın.


Soda ile Cam Silme


Hem Midenize Hem Camlarınıza İyi Gelecek Bir Şey: Soda

Özellikle kışın camlara yapışan çamur lekeleri oldukça zor çıkar. Fakat bunun da kolay bir yolu var. Yarım su bardağı kadar sodayı cam silme suyunuza ekleyin. Karışımı bol bol sıkarak camlarınızı silin. 


Halıdaki lekeleri temizleme


Halıda Lekeye Tahammülünüz Yok mu? O Zaman Bu Maddeyi Hemen Deneyin!

Yorgunluk için bir fincan kahve yaptınız, sakarlığınız tuttu ve yere döküldü. Tam da bembeyaz halınızın köşesine denk geldi. Korkmayın, böyle durumlar için mutfağınızda birkaç kaşık karbonat ve mısır nişastası bulundurmanız yeterli. Lekenin üzerine bu iki tozu karıştırıp dökün. Yaklaşık 15 dakika bekletip süpürün ve ıslak bezle silin. Lekenin yumuşadığını ve hatta çok yoğun olmadığı durumlarda iz bile kalmadığını göreceksiniz.

Çamaşır Makineniz Kötü Kokular Çıkarmaya Başlamışsa Vakit Kaybetmeden Uygulayın

Zaman zaman çamaşır makinelerinin de bakıma ihtiyaçları vardır. Yorulur, kireçlenirler, filtrede biriken kirler zamanla kötü kokuya sebep olabilirler. Bu durumlar için makinenizi 60 derece sıcaklığa getirin, deterjan bölümüne 1 çay bardağı beyaz sirkeyi dökün ve boş bir şekilde çalıştırın. Hem hijyeni sağlanacak, hem kireçleri çözecek, hem de mis gibi kokular çıkarmaya devam edecek.

Ütüleri İlgisiz Bırakmayın, Onların da Bakıma İhtiyacı Var

Uzun kullanıma bağlı olarak ütülerin altı kireç tutabilir. Zaman zaman bununla karşılamışsınızdır. Bu kireç sorunu ısı performansını etkileyebilir. Çözümü yok diye düşünmeyin, Bir miktar tuzu düz bir zemine dökün ve ütünüzü ısıtın. Isınan ütünüzü tuzun üzerinde gezdirin, kireçler buna dayanamayacak ve ütünüzü terk edecektir.


Koltuk silme


Koltuğunuzda İstenmeyen Misafir: Yağ Lekesi

Koltuğun karşısına geçilmiş, film açılmış, mısır patlatılmış afiyetle yenmiş. Tam kalkarken fark ettiniz ki bir sıkıntı var, tam yanı başınızda duran yağ lekesi. Neyse ki çözümü basit, bir parça tebeşir. Tebeşiri lekenin üzerine sürün, tebeşir burada mısır nişastası görevini üstlenecek ve tüm yağı emecek. Arkasından sabunlu bir bezle silin. Leke geldiği gibi gidecektir. Bu öneriyi çamaşırlarınızda da kullanabilirsiniz.

Bardaklar Yeni Ama Üzerindeki Lekeler Eski mi Gösteriyor? Hemen Deneyin.

Su ve çeşitli temizlik malzemelerindeki minerallerin neden olduğu lekeleri biliriz. Çoğu insan çözümü olmadığını düşünür ama yanılır. Beyaz sirke burada da imdadımıza koşuyor. Mümkünse mikrofiber bir bez üzerine bol bol sirke sıkın. Arkasından bu lekeleri gördüğümüz cam, metal tüm eşyalara sıkıyoruz ve 15 dakika bekletip temiz bezle silin. İlk gün gibi tertemiz olacaklar.


Sıcak su ile parkeleri silme


Parkeleriniz Pırıl Pırıl Olsun İster misiniz?

Ev temizliği bitti, parke zemini sildiniz ve kurumaya bıraktınız. Kuruduktan sonra gözünüze bazı lekeler çarptı. Bu lekelerden kurtulmak için aslında hepimizin bildiği fakat yapmaya üşendiği bir yöntem var. Yerleri ılık suyla silmek ve temizlik sonrası kurumaya bırakmadan zemini kurulamak su lekeleri için en etkili çözüm. 

Metal Mutfak Aletlerini Daha Kolay Temizlemek İster misiniz?

Özellikle koku yayan -soğan ve sarımsak gibi- malzemeleri kullandıktan sonra kokuları kolay çıkmaz ve yapışkan bir iz bırakırlar. Buna engel olmak için kullanmadan önce ezeceğiniz ya da doğrama yapacağınız mutfak aletlerinin metal yüzeylerine yağ sürmeniz temizlik esnasında işinizi kolaylaştırır.


Buzdolabında oluşan kokuyu giderme


Buzdolabınıza Her Koku Uğruyor ve Bazıları Gitmek Bilmiyor!

Mutfağımızın en önemli yerlerinden biri buzdolabı. İçine yumurtadan sebzeye, sütten baklagillere her şeyi koyuyoruz. Zaman zaman bu ürünlerin kokuları ya da bıraktıkları lekelerde bakterilerin üremesi kokulara neden oluyor. Temizlesek de gitmeyebiliyor. En iyi çözümse, dolabınızın üst raflarından birine küçük bir kaba Türk kahvesi koymak. Kahve tüm bu kokuyu hapsedecektir.

Sararmış Dantellere Elveda!

Aile büyüklerinizden yadigar kalan dantelleriniz sararmış solmuş. Atmaya kıyamazsınız, kullanamazsınız. Çözümü aslında oldukça basit. Yıkamadan önce dantelleri sütte bekletip makineye atıp sıradan bir yıkama işlemi yapın. Fark yüzünüzü güldürecek.

Ev Temizliği Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Ev Temizliği Hizmet Verenler

Paşam.temizlik

Paşam.temizlik

5.0 13 Yorum
26 Kişi Seçti Ankara / Mamak

33 yaşındayım 3cocuk annesiyim 10 yıldır bu sektörde yıl işimi tizlikle yapar teslim ederim ...

Profil Görüntüle
ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

ÇAKIR GRUP TEMİZLİK

4.6 31 Yorum
130 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü

FİRMAMIZ 2004 YILINDA KURULMUŞ OLUP AVRUPA YAKASI VE ANADOLU YAKASI DAHİL 9000 İN ÜSTÜNDE PERS...

Profil Görüntüle
Şükriye Sunar

Şükriye Sunar

5.0 5 Yorum
15 Kişi Seçti İstanbul / Bahçelievler

Temizlik iscisiyim garantili ev temizligi gecmisim var Hijyen benim icin onemlidir Yaptiginiz ve y...

Profil Görüntüle
Aysel Toprakci

Aysel Toprakci

5.0 5 Yorum
22 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze

Ev temizligi cam ve ofis temizligi

Profil Görüntüle
Merve Can

Merve Can

4.6 9 Yorum
39 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

İsteyerek yapılan işler elbette tertemiz biter..

Profil Görüntüle
Selim Salim

Selim Salim

5.0 3 Yorum
4 Kişi Seçti İstanbul / Bayrampaşa

Kaliteli ev temizliği hizmeti veriyoruz. Yaklaşık 5 senedir firma olarak hizmet vermekteyiz.

Profil Görüntüle
Hediye Ertük

Hediye Ertük

3.9 7 Yorum
30 Kişi Seçti İzmir / Konak
Profil Görüntüle
Gulperi Yucelay

Gulperi Yucelay

5.0 2 Yorum
2 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit
Profil Görüntüle
Fatma sayın

Fatma sayın

3.4 5 Yorum
7 Kişi Seçti İstanbul / Avcılar
Profil Görüntüle
Fahriye Kalbur

Fahriye Kalbur

3.7 3 Yorum
5 Kişi Seçti İstanbul / Büyükçekmece
Profil Görüntüle
Gonca Özcan

Gonca Özcan

3.7 3 Yorum
10 Kişi Seçti Antalya / Alanya

ALANYA VE ÇEVRESİ EV, OFİS VİLLA İNŞAAT SONRASI TEMİZLİĞİNİZ BÜYÜK BİR TİTİZLİK ve ...

Profil Görüntüle
Duygu Acar

Duygu Acar

5.0 1 Yorum
3 Kişi Seçti İstanbul / Tuzla

Merhabalar efendim ben buraya daha yeni katılıyorum hizmet veren olarak herkese iyi günler dileri...

Profil Görüntüle
Tugba Avşar

Tugba Avşar

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Isparta / Merkez

Temiz iş yaparım güvenli ve kaliteli tercihinizi kullanabilirsiniz yardımcı olurum

Profil Görüntüle
Alp Temizlik

Alp Temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Malatya / Battalgazi
Profil Görüntüle
Gaye Ta.

Gaye Ta.

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Antalya / Kepez
Profil Görüntüle
AJANS TEMİZLİK

AJANS TEMİZLİK

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Kars / Merkez

Ev temizliği, bina temizliği, ofis temizliği, inşaat sonrası temizlik, koltuk yıkama, kurum ve...

Profil Görüntüle
Sevda Tunç

Sevda Tunç

5.0 1 Yorum
10 Kişi Seçti İstanbul / Çekmeköy

Merhaba ben 4 yıldır bu sektördeyim temizlik içinde bana güvene bilirsiniz

Profil Görüntüle
Meva temizlik

Meva temizlik

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti Mersin / Erdemli

BAY BAYAN CALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA SİZ DEGERLİ MÜSTERİLERİMİZİN İSTEKLERİ DOGRULTUSUNDA T...

Profil Görüntüle
Yusuf Yılmaz

Yusuf Yılmaz

5.0 1 Yorum
2 Kişi Seçti İstanbul / Sarıyer

15 yıllık tecrübe ile kaliteli hizmet

Profil Görüntüle
Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Yüce Yönetim ve Temizlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Tekirdağ / Süleymanpaşa
Profil Görüntüle
Mis temizlik

Mis temizlik

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti Aksaray / Ortaköy
Profil Görüntüle

Ev Temizliği Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.