Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombi Kaç Derece Olmalıdır?

Bu yazımızda sizlerin de sıkça merak edip sorduğu kombi basıncı neden yükselir? Kombi barı neden düşer? gibi sorulara yanıtlar arayacağız.


Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombi Kaç Derece Olmalıdır?


Kombi bakımı, düzenli yapılması gereken bir ihtiyaçtır. Kombi bakımının ve temizliğinin düzenli şekilde yapılması, kombinizin kullanım ömrünü uzattığı gibi, aynı zamanda kombinizin yüksek verimle çalışmasına da yardımcı olur. Kombi bakımı sırasında temel olarak bakılan noktalar vardır. Bu yazımızda sizlerin de sıkça merak edip sorduğu, kombi basıncı neden yükselir? Kombi barı neden düşer? Kombi kaç derece olmalıdır? gibi sorulara yanıtlar arayacağız. 


Kombi bakımı sırasında yapılan uygulamalar şu şekilde sıralanabilir:

● Düzenli yapılan kombi kontrollerinde öncelik, sıcak ve soğuk su seviyesinin ölçümü ile başlar,

● Sonrasında kombinin çalışıp çalışmadığına bakılır,

● Kombinin sızdırma yapıp yapmadığına,

● Kombinin içine,

● Kombinin temizlik durumuna ve buna bağlı olarak ihtiyaç halinde içinin temizlenmesi,

● Kombinin elektrik hatlarının kontrol edilmesi,

● Kombi suyunun boşaltılması,

● Kombinin baca fanının kontrolü ve temizliğinin yapılması,

● Kombi içindeki tankın havasının ölçümü,

● Gerekli durumda kombiye hava basımı yapılması,

● Kombi brülörünün temizliğinin yapılması,

● Yanma haznesinde oluşan kirlerin temizlenmesi,

● Kombi ateşleme hattının kontrolü,

● Üç yollu vananın temizliği ve kontrolü,

● Kombinin gaz bağlantılarının kontrolü ve ayarlarının yapılması,

● Mevcut bir arıza varsa, o arızanın tespiti ve düzeltilmesi.


Kombi Bakımını Kimler Yapar?

Kombi bakımı yetkili kişiler tarafından yapılması gereken önemli bir konudur. Kombi bakımını kesinlikle siz yapmamalısınız. Bu konu mal ve can kaybına neden olacak kadar büyük sorunlar yaratabilir. Bu sebeple kombi bakım servisleri tercih edilmelidir. Kombi bakım servislerinden gelecek yetkili kişiler, en doğru bakımı ve kontrolü yapacaktır. Bilinçsizce yapılan bakımların sonucunda telafisi zor durumlarla karşılaşılması mümkündür. Kombi bakım servisleri bu konuda sizlere yardımcı olmak için beklemektedir. 

Düzenli Kombi Bakımı Yaptırmak Önemli midir?


Düzenli Kombi Bakımı Yaptırmak Önemli midir?


Düzenli kombi bakımı yaptırmak, kombinizin sağlığı açısından çok önemlidir. Düzenli kombi bakımı sayesinde birçok avantaja sahip olursunuz. 

Düzenli kombi bakımı yaptırmanın önemini şu şekilde maddelendirebiliriz:

● Kombinizde bir sorun varsa bu sorun büyümeden tespit edilmiş olur,

● Düzenli bakım, kış aylarında daha verimli kombi kullanımı sağlamanıza yardımcı olur,

● Doğalgaz faturanızda düşüş sağlar,

● Kombinin ömrü düzenli bakımlarla uzatılmış olur,

● Kombinizin iç temizliği yapılır,

● Düzenli bakım ile siz ve aileniz güvende olursunuz.


Kombi Basıncı Neden Yükselir?

Kombi basıncı, sabit kalması gereken bir göstergedir. Bu basıncın sabit kalması, en verimli ve doğru şekilde kombinizin çalıştığının göstergesidir. Fakat bazı durumlarda kombi basıncı yükselmeye başlar ve kombiniz doğru şekilde çalışmaz. Peki kombi basıncı neden yükselir? Kombi basıncının yükselmesinin birkaç nedeni olabilir. Gelin, kombi basıncı neden yükselir sorusunun cevabına hep birlikte bakalım. 


Kombi basıncının yükselmesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

● Doldurma musluğunun açık bırakılması basınç yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle musluk sıkıca ve dikkatlice kapatılmalıdır.

● Kombi doldurma musluğu arızalı olabilir. Arıza sebebiyle tam kapanmayan doldurma musluğu, basıncın sabit kalmasını engelleyebilir. Bu sebeple doldurma musluğu kontrol ettirilmeli ve değiştirilmelidir.

● Doldurma musluğu sertçe kapanabilen bir yapıya sahiptir. Fakat buna rağmen çok hassas bir yapıdadır. Kapatılırken kırılabilir. Bu durumda, musluk kapanmış olsa da hemen değiştirilmelidir. 

● Kombi basıncının yükselmesine neden olan bir diğer etken ise plaka eşanjör ya da ana eşanjörün arızasıdır. Bu parça bazı kombilerde tek, bazılarında ise çift olarak bulunabilir. Eğer tek ise ana, çift ise plaka eşanjör arızasıdır. Bu parçanın değiştirilmesi, basıncın düzelmesine yardımcı olacaktır.

● Genleşme tankının hava eksikliği bulundurması ya da delinmesi yüzünden de kombide basınç yükselmesi görülebilir. Genleşme tankının düzenli olarak kontrolünün yapılması bu nedenle çok önemlidir. Bu düzenli kontroller sırasında fazla hava boşaltılır. Hava eksikse tanka hava basılır. Hasar varsa parça değiştirilir. 


Kombi Barı Neden Düşer?

Kombi barı neden düşer sorusu, özellikle kış ayları geldiğinde çokça merak edilen sorulardan biri olmaktadır. Kombi barının düşmesinin temel nedeni, kombi içerisinde yer alan genleşme tankının hava kaybetmesidir. Barın yükseltilememesi durumunda, teknik servisten yardım alınmalıdır. Teknik servis gerekli kontrolleri yaptıktan sonra genleşme tankına hava basar ve barın normal seyrine ulaşmasını sağlar. Kombi barı düşüklüğünün bir diğer nedeni ise kombinin bakımsız kaldığının bir göstergesidir. Yetkili servislere yaptırılacak düzenli bakım ile kombi sağlığı iyileştirilebilir. 


Peki kombi barı neden düşer, bunun başka sebepleri de var mıdır? Bunlar dışında kombi ya da su tesisatında hava kaçağı olabilir. Son olarak kombi eşanjöründe kireçlenme meydana gelmiş olabilir. Bu durumlarda da kombi bakımı yaptırmak ve gerekli parçalarının değişimini sağlamak önemli hale gelmektedir. 


Kombi barının 1.5 derecesinde sabit kalması gerekir. Fakat kış aylarında, kombinin uzun bir aradan sonra tekrar çalışması, barın düşmesine ya da yükselmesine neden olabilir. Bu durumda bir süre beklemenizde fayda vardır. Kombinizin su akıntısı bulunuyor ve bar yüksekliği düzelmiyorsa, bir yetkiliden yardım almalısınız.


Kombi Bakımı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Kombi Bakımı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Kombi bakımı yaptırmak, size ve ailenize konforlu bir kış geçirmeniz için yardımcı olur. Fakat kombi bakımı herhangi bir kişiye ya da yere yaptırılmamalıdır. Alanında yetkin kişilere bakım yaptırmak, güvenliğiniz açısından çok önemlidir. Kombi bakımı yaptırılırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. 


Kombi bakımı yaptırılırken dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:


● Kombi bakımının yetkili servis tarafından yapılması en önemli noktadır. Bu nedenle gelen ekibin yetki belgesinin olmasına dikkat edilmelidir.

● Kombinize yapılacak işlemlerin öncelikle size söylenmesini rica edin, böylelikle sizden izinsiz bir işlem yapılmasının önüne geçersiniz. 

● Evinize gelen ekibin, kombinin içini açmadan önce gerekli diğer işlemleri yaptığından emin olun.

● Kombinizin kritik öneme sahip olan güvenlik aksamlarının kontrolden geçmesi için gerekirse uyarılarda bulunun. 

● Bacalı bir kombi kullanıyorsanız limit sensörü ve çekişinin kontrol edilmesini sağlayın.

● Yoğuşmalı kombi kullanıyor iseniz, kombinin su haznesinin temizliğinin yapılmasına dikkat edin. Ayrıca kalorifer hatları ve çamur filtrelerinin bakımının da yapılmasını hatırlatın. 


Kombi Kaç Derece Olmalıdır?


Kombi sıcaklığının kaç derece olması gerektiği, en ideal ortam sıcaklığı isteğinize göre değişebilir. Kombi ve insan sağlığı için en ideal sıcaklık değeri merak edildiğinden, kombi kaç derece olmalıdır sorusunu sıkça duyarız. Yaklaşık 20 derecelik bir ortam sıcaklığı için kombinin 60 dereceye ayarlanması yeterlidir. 

Ortam sıcaklığını arttırmak istiyorsanız, kombi sıcaklığını 65-75 derece olarak kullanmanız da normaldir. Fakat daha yüksek, hatta en yüksek ısıda kombinizi çalıştırma ihtiyacı duyuyorsanız, kombinizi bir anda 90 dereceye çıkarmamalısınız. Kombinizin bir anda çok yüksek ısılar için enerji harcaması hem kombi sağlığı için hem de faturanızın kabarmaması için çok önemlidir. Bu nedenle, kombi derecesi kademe kademe artırılmalıdır. Kombi kaç derece olmalıdır sorusuna verdiğimiz cevap sonrası yazımıza, bakım ücretleri ile devam ediyoruz.


Kombi Bakım Ücretleri Nasıldır?

Kombi bakımı yaptırmak isteyen kişiler, kombi bakım ücretleri nasıldır sorusunun cevabını merak ederler. Kombi bakım ücretleri ise korkulacak kadar yüksek maliyetlerde değildir. Elbette yetkili servislerin fiyat farkları olmaktadır fakat bu maliyet kombinizden alacağınız verimin yükselmesi ve fatura düşüklüğünün yanında çok daha cüzi bir fiyattır. Size en uygun fiyatı veren servisten kombiniz için yardım isteyerek, tüm kış boyunca gönül rahatlığıyla kombinizi kullanabilirsiniz. 

Kombi ve Radyatör Sistemleri Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Kombi ve Radyatör Sistemleri Hizmet Verenler

öz teknik

öz teknik

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Altındağ
Profil Görüntüle
Faruk has

Faruk has

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Esenyurt
Profil Görüntüle
RAMAZAN SOYKAN

RAMAZAN SOYKAN

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Gaziosmanpaşa
Profil Görüntüle
soner altın

soner altın

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze
Profil Görüntüle
emre sensoy

emre sensoy

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Gaziosmanpaşa
Profil Görüntüle
can meşe

can meşe

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Esenyurt
Profil Görüntüle
fatih Bilgili

fatih Bilgili

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Pendik
Profil Görüntüle
yavuz atar

yavuz atar

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Çankaya
Profil Görüntüle
cem Eyidemir

cem Eyidemir

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

20 yıllık tecrübe

Profil Görüntüle
asm

asm

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Van / İpekyolu
Profil Görüntüle
Mehmet uğuz

Mehmet uğuz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Denizli / Pamukkale
Profil Görüntüle
Eyüp bey

Eyüp bey

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Ataşehir
Profil Görüntüle
Zafer Yiğit

Zafer Yiğit

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Tekirdağ / Çerkezköy
Profil Görüntüle
Emre Yılmaz

Emre Yılmaz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Sultangazi
Profil Görüntüle
Eren Gülçiçek

Eren Gülçiçek

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Samsun / Atakum
Profil Görüntüle
Ayhan Gündüz

Ayhan Gündüz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Bağcılar
Profil Görüntüle
EMRE Şen

EMRE Şen

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Eskişehir / Tepebaşı
Profil Görüntüle
MEHMET DURMUŞ

MEHMET DURMUŞ

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Karşıyaka
Profil Görüntüle
Gürhan Herkeser

Gürhan Herkeser

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Sakarya / Adapazarı

17 yıldır Sakarya'da ustaligin tek adresiyiz

Profil Görüntüle
Mehmet Duman

Mehmet Duman

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Malatya / Yeşilyurt
Profil Görüntüle
Ezer Doğalgaz

Ezer Doğalgaz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Adana / Çukurova

Profil Görüntüle

Kombi ve Radyatör Sistemleri Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.