​İzolasyon Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bina ve dış cephe izolasyonu hakkında aradığınız tüm cevaplar için mutlaka yazımızı okuyun.

Bina İzolasyonu ve Dış Cephe Hakkında Her Şey


Bina İzolasyonu ve Dış Cephe Hakkında Her Şey

Binalarda zaman içerisinde çeşitli yıpranma ve aşınma problemleri görülür. Özellikle hava durumundaki değişiklikler ve nemden kaynaklı görülen bina yıpranmaların önüne geçmek için izolasyon işlemi uygulanır. Bina izolasyonu sayesinde, yapı ömründe uzama görülür. Aynı zamanda dış etkenlere karşı bina üzerinde koruyucu etkiye sahip olan izolasyon işlemi soğuk ve sıcak hava şartlarının olumsuz özelliklerine karşı etkili bir korumaya sahip olur. Çeşitli malzemelerin kullanılmasıyla yapılan yalıtım işlemi binayı dış etkenlerden korumasının yanı sıra ev içerisindeki ses geçirgenlik miktarını da düşürmesi nedeniyle önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle her binanın ses ve su yalıtımına sahip olması hem binanın ömrü için hem de bina içerisinde yaşayan kişiler için son derece önemli bir işlemdir. İzolasyon işlemi sayesinde genel olarak enerji tüketiminde minimum %50 oranında azalmaya gidilir.


İzolasyon İşlemi Sırasında Kullanılan Malzemeler


İzolasyon İşlemi Sırasında Kullanılan Malzemeler

İzolasyon işlemleri başlıca olarak ısı ve su kontrolü sağlamak için yapılır. Isı yalıtım işlemi için kullanımı yaygın olan malzemeler içerisinde; 

• Yalıtım levhası, 

• Yalıtım sıvısı, 

• Dekoratif amaç ile kullanılan kaplama sıvısı, 

• Yapıştır işlemi için kullanılan harç, 

• Donatı filesi, 

• Mekanik tabanlı tespit dübeli, 

• Köşe ve kenarlar için profil, damlalık, 

• Su basma ve denizlik profili,

• Dilatasyon ve yapının dış cephesi için tercih edilen boya seçenekleri yer alır. 

Söz konusu yalıtım malzemelerinin doğru ölçü değerlerinde kullanılması sayesinde etkili ve doğru bir mantolama işlemi gerçekleşir. Özellikle soğuk havalarda meydana gelen şiddetli rüzgar ve yoğun yağmur ve kar yağışı durumlarında farklı büyüklüklerde zarar alan çatılar, kullanıcılara zor durumlar yaşatır. Bu problemin önüne geçmek için yapılan mantolama işlemi farklı binalara ve yapılara uygulanır. Yapının yaşı mantolama işlemi için engel teşkil etmez. Etkin mantolama işlemi sonucunda söz konusu yapının ömrü uzar. Bu sayede yapı içerisinde ikamet eden ya da çalışan kişilere sağlıklı ve kolay kullanıma sahip alanlar sağlanır. 


Etkili Ve Koruyucu Çatı İzolasyonu Tavsiyeleri


Etkili Ve Koruyucu Çatı İzolasyonu Tavsiyeleri 

Evlerin çatı kısımları farklı hava durumlarından en çok etkilenen bölümler içerisinde yer alır. Bu nedenle dayanıklı ve kaliteli malzemelerin kullanılmasıyla elde edilen çatılara yönelim son derece fazladır. Aynı zamanda çatıların kötü hava şartlarından etkilenme seviyesini minimum düzeye indirmek için çatı izolasyonu işlemi yaygın olarak tercih edilir. Çatı izolasyonu sayesinde farklı ve zor hava şartlarına karşı dayanıklı yapıya sahip olan çatılar, ev ve binaları koruyucu görev üstlenir. Bu nedenle özellikle kış aylarında ve soğuk havalarda aranan özellikler içerisinde yer alır. 

Çatı izolasyon tavsiyeleri almak istiyor olabilirsiniz. Bu aşamada öncelikle kullanılacak malzemelerin tercihi önemlidir. Ev ve binalarının çatısına yapılan ısı yalıtımı işlemi sırasında genellikle kaliteli yapısı ve dayanıklılığı sayesinde tercih edilen malzeme taş yünüdür. Taş yününün yanı sıra cam yünü de ısı yalıtımı konusundaki başarılı performansları sayesinde başlıca ve yaygın olarak tercih edilen çatı yalıtım malzemeleri içerisinde yer alır. Taş yünü ve cam yünü malzemelerinin çatı izolasyon işlemlerinde yaygın olarak tercih edilmesinin ana nedeni, malzemelerin gözenekli yapıya sahip olmasından dolayıdır. Gözenekli yapı sayesinde malzemeler, havayı hapsetme yeteneğine sahiptir. Bu sayede ısı iletimi devamlı hale gelir.


İzolasyon İle Dış Cephe Yalıtımı

İzolasyon işleminin uygulama alanı sadece ev ve binalarla sınırlı değildir. Yapıların yanı sıra sanayi ve otomotiv sektöründe de yaygın olarak kullanım alanı bulunan bir işlemdir. Fakat binalar için kullanılan yalıtım işlemi ile otomotiv ve sanayi sektörlerinde kullanılan yalıtım işlemleri birbirinden farklıdır. Bina yalıtımı yapılan bina, konut ve çeşitli yapılarda izolasyonun etkisi sanayi tipinden farklı olarak genellikle dış cephe yalıtımı işlemi sonucunda görülür. Dış cephe yalıtım işlemi, dış ortamdaki mevcut soğuk havanın konut ya da ev içerisine girmesini engellemeyi hedef edinen bir işlemdir. Bu sayede konut içerisindeki mevcut sıcaklık seviyesi korunur. Dış cephe yalıtımını sağlamak için yapılan mantolama işleminde amaç söz konusu konutu ısı yalıtım malzemeleri kullanarak kaplamaktır. Kullanımı yaygın olan malzemeler içerisinde yer alan strafor duvar nedir diye merak edildiğinde yalıtım işleminde kullanılan başlıca malzemelerden olduğu görülür. Isının korunması için gerekli olan ısı yalıtımı kat sayı değerine ulaşmak gerekir. Bu nedenle strafor duvar kullanımı tercih edilir. Strafor duvarın tercih edilmesinde bir diğer önemli neden ise boya tutmaya eğilimli özellikte olmasıdır. Bu sayede kolaylıkla dekoratif kaplama amacıyla kullanılır. Kullanılan izolasyon işlemi yönetimine göre, işlemden alınan verim ve performans oranında değişiklikler gözlemlenir. 


İzolasyonun Önemi


İzolasyonun Önemi 

● Yapıyı dış etkenlere ve zor hava şartlarına karşı korur.

● Yapıların ömrünü uzatma konusunda etkilidir.

● Konut içerisinde hem ısı hem de ses kontrolünün sağlanmasında rol oynar.

● Isı yalıtımı işlemi sayesinde yapılarda ve binalarda ısınma verimini arttırır.

Ses yalıtımı işlemi sayesinde hem ev içinde hem de apartman genelinde konutların ses kontrolü sağlanır.

● Mantolama işlemi sayesinde ortalama olarak %50 ve fazlası oranında enerji ve ısı tasarrufu sağlanır. 

● Yalıtım sayesinde kış aylarında ve soğuk havalarda, dışarıdaki soğuk havanın; sıcak havalarda ise sıcak havanın konut içerisine girmesini engeller. 

● Yüksek oranda sağladığı enerji ve ısı tasarrufu sayesinde kullanıcılara ekonomik tasarruf da sağlar. 

● Kontrolsüz miktarda su ile temas eden yapı yüzeylerinde görülen küf ve mantar oluşumunun önüne geçmede etkilidir. 

● Binaları dış ortamdan kaynaklı oluşabilecek aşınma ve yıpranmalara karşı korur.

● Zaman içerisinde yapı yüzeyinde oluşması muhtemel yıpranmaların oluşumunu minimum düzeye indirme konusunda etkilidir. Bu sayede onarım işlemi ihtiyacını ortadan kaldırır.

● İzolasyon işlemi sırasında kolay boya tutma özelliğine sahip olan strafor köpüklerin tercih edilmesinden dolayı yapı yüzeyine bütüncül ve estetik bir görünüm kazandırılır.

● Sağladığı tüm bu avantajlarının yanı sıra yapının dış yüzeyinde yapılan bir işlem olduğu için, yapı içerisinde alan küçülmesine neden olmaz.


İzolasyon Fiyatları

İzolasyon işleminin yapılar üzerinde pozitif etkisi son derece fazladır. Binaların dış cephelerinde sağladığı faydaların yanı sıra; 

• Yapı içerisinde yer alan demirlerin paslanmasını minimum düzeye indirir 

• Konutların depreme karşı dirençli olmasına katkı sağlar. 

Tüm bunların yanı sıra toplu konutlarda yapımına öncelik verilen ses izolasyonu işlemi de büyük avantajları beraberinde getirir. Gürültülü ortamlarda uzun süre geçirmek ya da yaşamak tercih edilen bir durum değildir. Fazla sayıda kişinin bir arada yaşadığı evlerde ya da toplu konut ve sitelerde gürültüden dolayı problemler görülür. Bu problemleri minimize etmek için yaygın olarak ses yalıtım işlemlerinden yararlanılır. Ses yalıtımının sağladığı başlıca faydalar içerisinde gürültü kirliliğinin minimum düzeye indirgenmesi yer alır. Sağladığı konfor için kaplama malzemesi, alın ve yansımalı cam seçenekleri ayrıca boyalar kullanılır. İşlem dahilinde kullanılan boyaların sahip olduğu farklı renk çeşitleri içerisinden kişiler kendi beğenilerine uygun olan seçenekleri tercih eder. Bu sayede yapıları kendi zevklerine uygun renkte görme imkanına sahiptir. 

İzolasyon fiyatları, yalıtımın yapılacağı yapıya ya da alana göre değişkenlik gösterir. İşlem sırasında kullanımı tercih edilen malzemeler de fiyat açısından önemli bir yere sahiptir. Bu sayede izolasyon işlemi çeşitli bütçe aralıklarına hitap etmeyi başarır. 

İzolasyon Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

İzolasyon Hizmet Verenler

Kemal Akca

Kemal Akca

5.0 1 Yorum
1 Kişi Seçti İstanbul / Sultanbeyli

¤●¤ GARANTI▪TITIZ CALISMA▪HIZLI ÇÖZÜM ¤●¤ ■ UYGUN VE EKONOMIK ■ • Me...

Profil Görüntüle
Refik Uluhatun

Refik Uluhatun

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Şişli
Profil Görüntüle
Görkem Yılmaz

Görkem Yılmaz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Aydın / Efeler
Profil Görüntüle
aftek yapi

aftek yapi

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Adana / Seyhan
Profil Görüntüle
Recep coşan

Recep coşan

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Konya / Meram
Profil Görüntüle
Oktay kync

Oktay kync

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Eyüp
Profil Görüntüle
bulut Baykın

bulut Baykın

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Çeşme
Profil Görüntüle
eyn Gayrimenkul kozmetik

eyn Gayrimenkul kozmetik

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Ümraniye
Profil Görüntüle
hazal

hazal

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Muğla / Bodrum
Profil Görüntüle
ALFA YALITIM VE DEKORASYON

ALFA YALITIM VE DEKORASYON

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Trabzon / Arsin
Profil Görüntüle
Ahmet akçil

Ahmet akçil

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Buca
Profil Görüntüle
Oğuzhan Atış

Oğuzhan Atış

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Yalova / Merkez
Profil Görüntüle
Mustafa dursun

Mustafa dursun

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Esenyurt

Profil Görüntüle
Battal Saraç

Battal Saraç

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Buca
Profil Görüntüle
abdurrahman öksüz

abdurrahman öksüz

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Trabzon / Düzköy
Profil Görüntüle
ökkeş avcu

ökkeş avcu

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Mersin / Mezitli
Profil Görüntüle
Müslüm Toplu

Müslüm Toplu

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Taksim
Profil Görüntüle
Yapısal Çözümler

Yapısal Çözümler

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Adana / Seyhan
Profil Görüntüle
Me yapı dekorasyon

Me yapı dekorasyon

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Bursa / Osmangazi
Profil Görüntüle
Mehmet Özdemir

Mehmet Özdemir

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Pendik
Profil Görüntüle
HAKKI TEMEL

HAKKI TEMEL

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Buca
Profil Görüntüle

İzolasyon Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.